20 ноември 2008, 18:54
Fincity.bg

Емпорики банк – България, откри нов централен офис

Новият централен офис на Емпорики банк – България, официално отвори врати в Бизнес център ЦУМ. Специално за събитието от Гърция пристигнаха Антъни Кронтирас, вицепрезидент на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на Емпорики банк – Гърция, и Христос Кацанис, директор "Международно развитие" на Емпорики банк – Гърция. На тържественото прерязване на лентата присъстваха посланикът на Република Франция в България Н. Пр. Етиен дьо Понсен и посланикът на Република Гърция Н. Пр. Данаи Магдалини Куманаку.

В новата централа се помещават висшият мениджмънт, "Корпоративно банкиране", "Банкиране на дребно", "Управление на риска" и Правният отдел. Част от Централното управление остава на досегашния адрес на банката на ул. "Лайош Кошут" 4.

В стратегията на Емпорики банк – България, е заложено откриване на шест нови клона в София и страната, като отварянето на първия от тях се състоя тази седмица на бул. "Дондуков". Малките и средните предприятия, клиенти на Емпорики банк – България, скоро ще могат да ползват услугите на пет нови специализирани бизнес центрове, предназначени изключително за обслужване на тяхната дейност.

За достигането на високите стандарти и правила в банкирането, прилагани от Credit Agricole Group, Емпорики банк – България, въведе нови стандарти в цялостната си банкова политика. Емпорики банк – Гърция, ще инвестира значителни средства през 2009 г. с въвеждането на нова счетоводна система. Ключовата инвестиция ще достигне 40 милиона евро за дъщерните дружества в Югоизточна Европа. Crédit Agricole избра България за пилотна страна на проекта.

***
Crédit Agricole Group е най-голямата банкова група във Франция и първа в Европа в областта на банкирането на дребно. След успешното увеличение на капитала през май 2008 г., сега е с най-високата капиталова база в Европа (64 милиарда евро). Групата присъства в повече от 70 страни в целия свят. За провежданата политика на социална и екологична отговорност на 28 ноември 2007 г. Crédit Agricole Group получи наградата Global Bank of the Year на списание The Banker. Наградата, присъдена от експертно жури въз основа на анализи и класиране от Innovest (Crédit Agricole има рейтинг AAA), е признание за непрестанния напредък, който Групата отбелязва благодарение на възприетата политика на отговорност за всеки тип дейност. От август 2006 г. Crédit Agricole Group е основен акционер в Емпорики банк – Гърция.

Емпорики банк – Гърция, е основана през 1907 г. и е сред най-големите търговски банки в Гърция. Понастоящем Crédit Agricole, една от най-големите финансови институции в световен мащаб, притежава 72% от Емпорики. Емпорики банк има най-висок кредитен рейтинг сред всички банки, опериращи на гръцкия пазар. Чрез своите 370 клона в Гърция и 73 в Албания, България, Кипър, Лондон и Румъния, Емпорики банк предоставя всички познати финансови и банкови услуги, включително инвестиционно банкиране, управление на активи, инвестиционно посредничество, лизинг и застрахователни продукти. 

Емпорики банк – България, е създадена от Европейската банка за възстановяване и развитие, група български банки и други акционери през 1994 под името Българска инвестиционна банка. През 1998 г. Емпорики банк – Гърция, придобива контролния пакет акции на Емпорики – България, а от 2003 г. е акционер със 100% от капитала на банката. Емпорики Груп е инвестирала 24 милиона евро в българската си дъщерна банка за 2007-2008.

Още банкови новини

Мнения за тази статия (-1)

Размер на текстовете

В какво искате обслужващата Ви банка да е най-добра?

Гласували: 1851